Contact

Bel met Veilig Thuis: 0800 – 2000 (24/7 gratis bereikbaar)
vooreenveiligthuis.nl

Misschien vind je op onze website niet wat jij nodig hebt. Hieronder staan websites van organisaties die wellicht meer voor jou kunnen betekenen.

Kindertelefoon
0800 – 0432 (gratis, anoniem)

Veilig Thuis
0800 – 2000 (24/7, gratis)

Stichting Opvoeden.nl
Informatie over opvoeden.

Opvoedtelefoon
Advies- en informatielijn over alles wat met opvoeding te maken heeft.

Jeugdcloud Appstore
Overzicht van handige tools en apps in de jeugdzorg.

Sociale Verzekeringsbank
Bijvoorbeeld voor kinderbijslag.

Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg
De organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg.

 

We doen ons uiterste best om ons werk goed te doen. Toch gaat het niet altijd naar wens. Er zijn drie manieren om ons te laten weten dat je ergens ontevreden over bent:
1. Je bespreekt het met je hulpverlener
2. Je schakelt een onpartijdige bemiddelaar van Spirit in
3. Je neemt contact op met de klachtencommissie

Meer informatie lees je op spirit.nl/ontevreden.

We horen graag jouw mening om onze hulp te kunnen verbeteren. We vragen je mening tijdens de hulp en als de hulp stopt. Sommige jongens en meisjes bij Spirit onderzoeken zelf wat er goed gaat en beter kan. Deze jongereninspecteurs interviewen andere jongeren over wat zij bijvoorbeeld vinden van de sfeer op de groep. Daarnaast organiseren we bijeenkomsten waarin we met jongens, meisjes en ouders praten over belangrijke onderwerpen, zoals de kwaliteit van onze hulp, onze bereikbaarheid en jouw veiligheid. Wil je hier aan meewerken? Vraag dan meer informatie bij jouw hulpverlener.

Ook via de gemeente heb je inspraakmogelijkheden. In bijvoorbeeld het Jeugdplatform Amsterdam kunnen jongeren en ouders gevraagd en ongevraagd advies geven over de jeugdhulp. Dit kan eenmalig, maar ook vaker, en het kan over een specifiek onderwerp gaan of over een bepaalde wijk. Iets voor jou? Neem een kijkje op de website van het jeugdplatform!