Ontevreden?

We doen ons uiterste best om ons werk goed te doen. Toch gaat het niet altijd naar wens. Er zijn drie manieren om ons te laten weten dat je ergens ontevreden over bent:
1. Je bespreekt het met je hulpverlener of mentor
2. Je schakelt een onpartijdige bemiddelaar in
3. Je neemt contact op met de klachtencommissie

Meer informatie

Informatie over deze drie stappen staat beschreven op deze website. Uitgebreide informatie kun je lezen in de folder ‘Bemiddelings- en klachtenregeling’. Deze kun je vrijblijvend opvragen bij het klachtensecretariaat: 020 – 540 05 05 of klachtensecretariaat@spirit.nl. Je kunt hier ook terecht voor advies.

Ondersteuning nodig?

Heb je ondersteuning nodig? Dat kan door een medewerker van het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ).  Het AKJ is een onafhankelijke instelling die jou informeert, adviseert en ondersteunt. Zij zijn bereikbaar via 020 – 521 99 50 of info@akj.nl.

2 reacties

 1. Samir op zegt:

  Heel kort en bondig; Ik ben 16 jaar oud en woon in een gezinshuis van Spirit, maar ben erg ontevreden met enkele regels en mijn opvoed ouder. Ik vind bijvoorbeeld dat nu het vakantie is ik als puber het recht zou moeten hebben om een beetje z’n gang te kunnen gaan, 10uur binnen zijn als een examen leerling is nogal oneerlijk als je al vakantie hebt. Ik vind ook dat jullie ons meer verantwoordelijkheid moeten geven want ik voel me vaak behandeld als 12-jarige en dat slaat nogal aan bij mij. Ik heb last van een depressie-stoornis en voor mijn gevoel heb ik dat deels opgelopen om het feit dat jullie vaak aan mijn broek hangen en constant bijvoorbeeld UVO’s (Uitvoerders overleg) willen hebben en ik niet gewoon met rust gelaten kan worden voor langer dan een maand. Ik doe verder alles vrijwel goed want ik werk en ik sport. Het enige dat ik doe dat tegen de regels is, is laat thuis komen (1:00 – 2:00) en dat is ook de reden dat jullie ook altijd in overleg willen met mij, maar zoals ik zei; Ik ben 16 niet 12, ik weet verstandige keuzes te maken en als ik buiten ben, ben ik met de juiste vrienden dus waarom doe jullie zo moeilijk daar over? Dit allemaal vind ik gewoon erg vaag en ik ben er niet tevreden mee, het doet me gewoon pijn zelfs. Ik ben trouwens erg dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb en genoeg eten heb om mijn maag te vullen, maar alstublieft lees dit door en geef het kans om door te dringen bij jullie. Bedankt voor het lezen.

  Met vriendelijke groeten

  Samir

 2. Marjolijn van Rooijen op zegt:

  Hai Samir,

  Goed dat je laat horen dat je het ergens niet mee eens bent. Bij het gezinshuis waar jij woont is de gezinshuisouder verantwoordelijk voor de huisregels. Dus het is toch de bedoeling dat je met hem/haar kijkt of je met jouw argumenten iets aan de regels kan veranderen. Soms helpt het als je laat zien dat je je heus wel aan afspraken kan houden. Bijvoorbeeld afspreken dat als je een week op tijd thuis bent, je daarna wat later thuis mag komen. Kom je er met je gezinshuisouder niet uit, dan kan je maatschappelijk werker van Spirit misschien helpen. Wel fijn om te lezen dat een aantal dingen goed gaan, zoals school en sport. En ook goed om te lezen dat je het waardeert dat je een woonplek hebt. Je schrijft dat je meer invloed wil hebben op de regels. Ik wil daar heel graag meer over horen! Ik probeer binnen Spirit om jongeren en ouders zo veel mogelijk invloed te laten hebben op de hulp. Ik mail je even persoonlijk om te kijken of jij hier ook iets in wil betekenen!
  Met vriendelijke groeten, Marjolijn van Rooijen
  P.S. Vanwege de privacy hebben we je achternaam en adres van de website gehaald!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief