Inkomen

Vraag je je weleens af wat zelfstandig wonen kost? Wil je graag meer overzicht krijgen op je inkomsten en uitgaven? Of heb je schulden en wil je daar vanaf?

De training ‘Osso en Doekoe’ richt zich op zelfstandig wonen en alles wat dat, ook financieel, van je vraagt. Je ontdekt wat prettig wonen voor jou betekent en welke vorm van wonen bij je past. Deze training geeft je de belangrijkste tools en inzichten voor het vinden en vasthouden van een eigen betaalbare woning. De training bestaat uit 4 lessen van 2 uur. Je volgt deze training samen met een aantal andere jongeren.

Heb je een vraag, interesse in een training of zoek je een coach? Meld je hier aan. Wij helpen je graag!


Handige sites en middelen

Inzicht begint bij overzicht. Zet samen met je cliënt alle huishoudelijke uitgaven en inkomsten eenvoudig op een rij. Alles wat jouw cliënt over de thuisadministratie moet weten, verzameld op één plek. Stap voor stap de financiën verbeteren met behulp van handige hulpmiddelen en vergelijkers. Samen groeien naar meer autonomie, en waar mogelijk zelfredzaamheid. Wil je hier meer over weten? Kijk snel naar onderstaande website! 

www.plinkr.nl

DigiD staat voor Digitale identiteit. Met je DigiD kunt je inloggen op websites van de overheid en in de zorg. Alleen organisaties die gerechtigd zijn het BSN (Burger Service Nummer) te gebruiken mogen van DigiD gebruikmaken. In onderstaande link staat alles over DigiD.

www.digid.nl


Wil je een toeslag aanvragen, wijzigen of uw gegevens bekijken? Hoeveel toeslag kan ik krijgen? Je inkomen inschatten. Krijg je het juiste bedrag aan toeslag? Of wil je hier hulp bij krijgen? Alles hier en meer over vind je in onderstaande website. 

www.toeslagen.nl


Je bent 18 jaar en je woont in Nederland. Je werkt, studeert of krijg een uitkering. Hoe dan ook heb je meestal met de Belastingdienst te maken. Via de onderstaande link weet je veel meer over je rechten en plichten.

www.belastingdienst.nl

Als je jonger bent dan 27 jaar moet je naar het Jongerenpunt voor werk en opleiding van de gemeente om een uitkering aan te vragen. Die uitkering krijg je niet gelijk. Je moet eerst 4 weken zelf op zoek naar een opleiding of betaald werk. 

www.amsterdam.nl/veelgevraagd/hoe-vraag-ik-een-bijstandsuitkering-aan/ 

Bijna iedereen krijgt op enig moment in zijn leven te kampen met financiële tegenslagen. Maar soms worden die problemen alleen maar groter en blijven de problemen en tegenslagen zich opstapelen. Budgetbeheer is een oplossing voor jou problemen als je één of meerdere van onderstaande punten op jou van toepassing is: Wil je weten wat deze punten zijn, kijk snel naar onderstaande website. 

www.budget-direct.nl/nl/schulden