…we willen echt niet dat ons kind het huis uit moet

Dit nieuwsbericht delen:

Vincent (43): ‘Niks aan ons was goed’

‘Mijn vrouw en ik konden geen kant meer op met onze dochter Lotte. We stonden lijnrecht tegenover elkaar. Wij vonden dat Lotte gewoon moest luisteren, punt. Ze kwam haar afspraken niet na, bleef soms ineens een nacht weg zonder iets van zich te laten horen. Niks aan ons was goed, ze wilde niets met ons te maken hebben. We willen echt niet dat Lotte het huis uit moet, maar zo kan het ook niet langer.’

kind_uit_huis_groot

 

Vaak kan je kind prima thuis blijven wonen. Als je er maar op tijd bij bent. Praat over lastige thuissituaties met iemand die je vertrouwt. Dat kan ook een ouder- en kindadviseur of de schoolmaatschappelijk werker op de school van je kind zijn.

Soms biedt een korte periode met intensieve hulp een uitweg, bijvoorbeeld met Anders Samen. Je kind woont dan deels thuis en ‘logeert’ deels op de groep. Jij en je kind krijgen intensieve trainingen met als doel dat je kind thuis kan blijven wonen. Zo leerden Vincent en zijn vrouw Lotte meer los te laten en te accepteren dat ze eigen keuzes kan maken. En Lotte leerde beter luisteren en omgaan met gezag.

Voor Anders Samen heb je een verwijzing nodig. Neem contact op met Anders Samen via  020 – 540 05 00.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief