…mijn ouders zijn gescheiden

Dit nieuwsbericht delen:

Mike (12): ‘ik kan niet kiezen tussen papa of mama’

‘Mijn ouders zijn laatst gescheiden. Dat vind ik heel erg. Ze maken nog steeds vaak ruzie. Dan zijn ze het niet met elkaar eens over dingen die met mij te maken hebben. Hier word ik zo verdrietig van. Als ik bij mijn moeder ben, mis ik mijn vader en als ik bij hem ben mis ik mijn moeder. Ik heb het gevoel dat ik tussen ze moet kiezen, maar dat wil ik helemaal niet.’

scheiden_groot

Moet ik verhuizen? Ik wil dat ze stoppen met ruzie maken! Hoe gaat het met mijn broer en zus? Die nieuwe vriendin van papa…?
Zijn jouw ouders net als die van Mike gescheiden en vind je dat moeilijk? Op school zijn altijd mensen die jou kunnen helpen. Een schoolmaatschappelijk werker of een ouder- en kindadviseur bijvoorbeeld. Zij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, en zoeken samen met jou naar oplossingen. Jij bepaalt zelf wat je wilt. Kom je liever op gesprek, of wil je alleen een keer bellen? Dat kan ook. Natuurlijk gaan zij vertrouwelijk om met wat jij ze vertelt.

KIES-training
Bij Spirit kun je eventueel speciale trainingen volgen, zoals de KIES-training. Bij KIES leer je de scheiding van jouw ouders beter begrijpen. En leer je omgaan met wat je moeilijk vindt. We doen  spelletjes en toneelstukjes, tekenen, knutselen en gaan aan de slag met een werkboek.
Door de KIES-training is Mike nu minder verdrietig. Hij heeft geleerd dat hij helemaal geen keuzes hoeft te maken en begrijpt beter waarom zijn ouders niet meer elkaar bleven.

Ga naar iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld naar een schoolmaatschappelijk werker of ouder- en kindadviseur bij jou op school. Blijf er in elk geval niet mee rondlopen.

Training: KIES
Vanessa van Dam-Wesselius
06 – 54 29 04 77
v.v.dam@spirit.nl

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief