…mijn kind praat nog steeds niet

Dit nieuwsbericht delen:

Farida (31): ‘Nadia praat nog steeds niet!’

‘Mijn dochter Nadia is 3 jaar, maar zegt alleen maar mama en papa. Ze is heel lief en luistert goed. Ook is ze best handig en slim. Ze kan heel goed zelf spelen en eet goed. Soms is ze wel wat dromerig en op zichzelf. De leidsters van de peuterspeelzaal zeggen dat ze niet echt mee komt met de groep. Ik maak me hier echt zorgen over.’

praat_nog_niet_groot

Maak jij je zorgen over het gedrag van je kind? Wijkt het af van wat ‘normaal’ is, net als bij Nadia? Het is natuurlijk prettig als je kind lekker in zijn vel zit, mee kan komen met de rest en de opvoeding soepel verloopt. Praat erover met iemand die je vertrouwt of met een hulpverlener in teams bij jou in de buurt. Zij vinden samen met jou een oplossing.

Is er meer nodig, dan kan je kind bijvoorbeeld een paar dagen per week terecht bij een speciaal kleuterdagverblijf van Spirit. Net als Nadia. Daar helpen we kinderen van 1,5 tot 6 jaar waarbij de ontwikkeling en opvoeding moeizamer verloopt. Een pedagogisch medewerker observeert het gedrag van je kind op school, thuis, of op de opvang en ondersteunt waar nodig. We onderzoeken en stimuleren bijvoorbeeld motoriek, spraak, spel, de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Jij krijgt ook begeleiding bij jou thuis. Ook is het mogelijk dat je kind op zijn eigen school of dagverblijf tijdelijk extra begeleiding krijgt.

Kies gemeente

Voor meer informatie neem contact op met een speciaal kleuterdagverblijf van Spirit:

 

 

 

 

 

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief