‘…mijn kind kwam in aanraking met de politie’

Dit nieuwsbericht delen:

Tarik (35) ‘Ik heb alles al geprobeerd’

‘Mijn zoon blijft rondhangen met veel oudere jongens op straat, met gedrag… nou, daar lusten de honden geen brood van. Ik heb alles al geprobeerd; praten, waarschuwen, hem binnen houden, straffen. Het wordt steeds erger. Ik kijk niet meer raar op als hij na twaalven binnenkomt. Als ik met hem praat lijkt hij de gevaren te begrijpen, maar de aantrekkingskracht blijft groot. Als het een paar dagen goed gaat, is het toch weer raak. Laatst gebeurde waar ik al tijden bang voor was… hij kwam met de politie in aanraking, nota bene omdat hij een grote mond opzette richting de buurtregisseur die hier al jaren over de vloer komt. Ik schaam me dood. Wat moet ik doen om te voorkomen dat hij verder afglijdt?’

in_aanraking_politie_groot

Vanuit Spirit kunnen we jullie helpen. Met een speciaal programma krijgen jongens van 12 tot en met 18 jaar hulp, training en een prettige plek om te zijn na school tot ’s avonds na het avondeten. De begeleiders zijn een rolmodel voor jouw kind en de andere jongens. Ze ondernemen leuk activiteiten met hen, sporten, koken, discussiëren over relevante thema’s, maar zijn ook recht door zee en spreken de jongens aan op hun gedrag. Met hun manier van omgang zijn de begeleiders in staat het vertrouwen jouw kind te krijgen en hem te bewegen tot positief gedrag. De hulp duurt vier tot acht maanden. Bij afronding van het programma is je kind aan het werk, volgt hij een opleiding of een combinatie van beiden.

Er is ook een korte en individuele coaching mogelijk. Dit is bedoeld voor jongens en meisjes van 12 tot en met 23 jaar. De hulpverlener leert en stimuleert je zoon of dochter de eigen zaakjes te regelen, zelf oplossingen te bedenken en te kijken wie kan helpen als er in de toekomst is niet lukt. Dit programma duurt zolang het nodig is, maximaal zes maanden.

Kies gemeente

Neem contact op met een medewerker van Resocialisatie en Begeleiding:
Faouzi Bounnaanaa, 06 – 51 71 79 94

En voor de individuele coaching met:
Diewer Cools, 06 – 46 29 76 58

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief