…mijn kind is de baas in huis

Dit nieuwsbericht delen:

Anja (37): ‘Het liefst wil ik dat hij weg gaat’

‘Ik word helemaal gek van Bram. Hij is zestien jaar en doet alsof hij de baas in huis is. De hele woonkamer is zijn gebied, ik leef grotendeels in mijn slaapkamer. Hij overlegt niks meer met mij. Hij eet de hele koelkast leeg of geeft zomaar thuis een feestje voor zijn vrienden. Ik heb de situatie niet meer onder controle en ben er helemaal klaar mee. Het liefst wil ik dat hij weggaat, maar dat kan natuurlijk niet. Hij is natuurlijk nog veel te jong.’

mijn_kind_is_de_baas_groot

Soms heb je vragen of zorgen over je kind waar vrienden en familie je niet bij kunnen helpen. Op alle Amsterdamse scholen in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo staat een ouder- en kindadviseur voor je klaar. Ook buiten Amsterdam zijn er op school intern begeleiders of schoolmaatschappelijk werkers. Zij helpen je met alle vragen en zorgen over het opgroeien en opvoeden van uw kind. Neem gerust contact met hen op.

Soms biedt een korte periode met intensieve hulp een uitweg, bijvoorbeeld met de ‘Supportgroep Anders Samen’. Je kind woont dan deels thuis en ‘logeert’ deels op de groep. Jij en je kind krijgen intensieve trainingen met als doel dat je kind thuis kan blijven wonen.

Supportgroep Samen Anders:
020 – 616 25 66
supportgroep@spirit.nl

Voor de Supportgroep heb je een verwijzing nodig. Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief