‘…na een ruzie hangt mijn kind uren op straat’

Dit nieuwsbericht delen:

Arda (37): ‘Ze gaat op straat hangen’

De ruzies thuis worden steeds erger. Zara luistert bijna nergens meer naar en gaat totaal haar eigen weg. Als ik er ergens op aanspreek, dan pakt ze haar spullen en vertrekt ze naar haar vader, die geen regels stelt. Of ze gaat op straat hangen. Het is echt wachten tot de leerplichtambtenaar of politie voor de deur staat.

na_een_ruzie_groot

Vanuit Spirit kunnen we jullie helpen. Met een speciaal programma krijgen jongens van 12 tot en met 18 jaar hulp, training en een prettige plek om te zijn na school tot ’s avonds na het avondeten. De begeleiders zijn een rolmodel voor jouw kind en de andere jongens. Ze ondernemen leuk activiteiten met hen, sporten, koken, discussiëren over relevante thema’s, maar zijn ook recht door zee en spreken de jongens aan op hun gedrag. Met hun manier van omgang zijn de begeleiders in staat het vertrouwen jouw kind te krijgen en hem te bewegen tot positief gedrag. De hulp duurt vier tot acht maanden. Bij afronding van het programma is je kind aan het werk, volgt hij een opleiding of een combinatie van beiden.

Er is ook een korte en individuele coaching mogelijk. Dit is bedoeld voor jongens en meisjes van 12 tot en met 23 jaar. De hulpverlener leert en stimuleert je zoon of dochter de eigen zaakjes te regelen, zelf oplossingen te bedenken en te kijken wie kan helpen als er in de toekomst is niet lukt. Dit programma duurt zolang het nodig is, maximaal zes maanden.

Kies gemeente

Neem contact op met een medewerker van Resocialisatie en Begeleiding:
Faouzi Bounnaanaa, 06 – 51 71 79 94

En voor de individuele coaching met:
Diewer Cools, 06 – 46 29 76 58

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief