…mijn kind gaat in een pleeggezin wonen

Dit nieuwsbericht delen:

Lidia (38): ‘Pleegzorg bood mij een uitweg’

‘Na mijn scheiding heb ik besloten mijn dochter vrijwillig in een pleeggezin te laten plaatsen. Dat was een enorm moeilijk moment: ik werd geconfronteerd met het feit dat ik het niet goed had gedaan. Ik was depressief en zag niet dat slecht ging. Ik had pleegzorg toen nodig, anders weet ik niet wat er van mijn dochter terecht was gekomen.’

mijn_kind_in_pleeggezin_groot

 

Heb jij net als Lidia moeite met de zorg voor je kinderen en is er geen hulp van familie en vrienden? Je staat er niet alleen voor. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Dat kan ook een ouder- en kindadviseur of de schoolmaatschappelijk werker op de school van je kind zijn.

Als het thuis echt niet meer gaat, kijken we of familie of vrienden voor je kind kunnen zorgen. En anders kan je kind kort, of langer in een pleeggezin wonen, of soms een weekendje naar een pleeggezin gaan. Alle pleegouders zijn gescreend en getraind. Een pleegzorgwerker begeleidt de pleegouders met de zorg voor je kind. We bespreken regelmatig hoe het gaat en we betrekken je zoveel mogelijk bij beslissingen. Ondertussen krijg jij zelf ook ondersteuning.

Voor meer informatie over pleegzorg neem contact op met het team Advies en Aanmelden via 020 – 540 05 00.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief