…mijn dochter krijgt een baby

Dit nieuwsbericht delen:

Jorge (40): ‘Mijn dochter krijgt een baby!’

‘Maris had al een tijdje een vriendje. Ze woonden samen. Maar nu ze zwanger is heeft hij haar eruit gezet. Hij laat gewoon niks meer van zich horen. En nu heeft ze geen woonplek en zwerft veel op straat.  Ze is net 18 en toch wil ze het kind houden. Ik weet niet hoe dit moet, want ze kan niet bij mij wonen. Ik heb een hele kleine flat en werk teveel om haar te kunnen helpen. Ze moet haar eigen plekje krijgen, maar ik zie het haar echt niet alleen doen. Ook als ze nog naar haar opleiding wil afmaken.’

dochter_krijgt_baby_groot

Is je dochter ook zwanger of net moeder geworden, maar lukt thuis wonen of zelfstandig wonen niet? Mariska kwam terecht bij Homez, een woonplek voor meiden van 18 tot en met 23 jaar uit Zaanstad. Hier wonen meiden die zwanger zijn van hun eerste kind, of een kind hebben van maximaal 2 jaar. De meiden krijgen een tijdelijke woning tegen betaling van huur. De (aankomende) moeders krijgen 1 tot 1,5 jaar begeleiding en worden voorbereid op zelfstandig wonen en de zorg voor hun kindje.

Kies gemeente

Voor aanmelding bij Homez moet je kind in de regio Zaanstreek wonen en 2 jaar ingeschreven staan. Je dochter kan alleen of samen met jou of haar hulpverlener het aanmeldformulier invullen, ondertekenen en opsturen naar homez@spirit.nl.

Algemene informatie over Homez:
020 – 540 05 00
homez@spirit.nl

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief