‘…ik smeer hem als ik thuis ruzie heb gehad’

Dit nieuwsbericht delen:

Achraf (17): ‘Voordat ik het besefte zat ik in de bak!’

‘Ik ben de jongste thuis. Ik heb drie oudere zussen, zij studeren al. Bij mij gaat het niet zo goed op school. En dat vindt mijn pa heel erg. Ik mag niets meer als ik geen goede cijfers haal. Met voetbal moet ik stoppen, mag niet naar buiten voordat ik na schooltijd aan mijn huiswerk heb gezeten. Ik ben boos op hem, want ik doe heel erg mijn best, ook op school. Op een avond kregen we ruzie en toen ben ik weg gegaan. Ik kwam mijn vrienden tegen en zij daagden me uit om mee te doen aan een inbraak… Voordat ik het besefte zat ik in de bak!’

Heb jij net als Achraf wel eens iets gedaan waar je later spijt van kreeg? En wil je voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt? Spirit kan jou helpen.

Als je een jongen bent, kun je bijvoorbeeld twee tot vier dagen per week na schooltijd terecht op een plek waar je onder begeleiding huiswerk maakt. De begeleiders zijn toffe gozers, maar spreken jou ook aan op je gedrag! Er zijn ook andere jongens. Vanaf 16.30 uur zijn er groepstrainingen waaraan je kunt meedoen. Daarna gaan jullie samen eten en om 20.00 uur ga je weer naar huis. Jullie koken met elkaar, sporten en ondernemen andere activiteiten.

Meisjes en jongens kunnen ook alleen individuele coaching krijgen. Stap voor stap werk je aan het veranderen van jouw gedrag, leer je zelf je zaakjes te regelen en eigen problemen op te lossen. De begeleiding duurt maximaal zes maanden.

Kies gemeente

Ben je een jongen? Neem contact op voor groeps- en individuele begeleiding met:
Faouzi Bounnaanaa, 06 – 51 71 79 94

Ben je een jongen of meisje? Neem voor individuele coaching contact op met:
Diewer Cools, 06 – 46 29 76 58

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief