‘… ik maak vaak ruzie’

Dit nieuwsbericht delen:

Barry (13): ‘Ik word snel boos’

‘Ik liep over straat en een jongen riep iets stoms over mijn nieuwe patta’s. Hij stond met een paar andere chappies die ik niet mocht. Ik liep naar ze toe, schold ze uit en pakte eentje bij zijn nek. Het liefst had ik hem een stomp voor zijn lelijke kop gegeven. Ik was woedend. Eigenlijk ben ik wel vaker snel boos. Geen idee waarom. Boeit me ook niet. Al zou het misschien best fijn zijn als ik wat meer vrienden had.’

ik_maak_vaak_ruzie_groot

Het kan best dat jij net als Barry ook snel boos wordt. Misschien wel op je leraar, je ouders of vrienden. Je loopt mopperend weg als ze met je willen praten. Je vindt het moeilijk om met mensen om te gaan. Misschien gedraag je je in een groep wel veel stoerder dan je eigenlijk bent. Maar het kan ook zijn dat je heel verlegen bent en niet goed durft te zeggen wat je vindt. Meestal is er een reden waarom je zo bent en reageert. Maar leuk is anders. Wij kunnen je helpen controle te krijgen over je gedrag, zodat je ook gemakkelijker met andere mensen kunt omgaan.

Ga naar iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld jouw schoolmaatschappelijk werker of ouder- en kindadviseur. Blijf er in elk geval niet mee rondlopen!

Training: Move2Learn van Spirit
Neem contact op met:

Peter Zuurveld
06 – 50 83 64 89
p.zuurveld@spirit.nl

Joost Rood
06 – 11 39 13 50
j.rood@spirit.nl

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief