…het gaat slecht op school

Dit nieuwsbericht delen:

Thirza (15): ‘De driehoek van ellende’

‘De driehoek van ellende. Zo word ik samen met twee klasgenootjes genoemd. We schelden leraren uit en veel klasgenoten zijn bang voor ons. Mijn cijfers zijn slecht, maar dat boeit me eigenlijk niet. Thuis heb ik vaak ruzie. Ik vind het echt irritant als ze zeggen wat ik niet goed doe. Ik moet van school af, maar dat wil ik eigenlijk niet. Het is gewoon lastig om me anders te gedragen. Dit ben ik al zo lang gewend.

slecht_op_school_groot

 

Gaat het net zoals Thirza met jou niet zo goed op school? Komt dat door thuis, of word je misschien gepest? Kan je ’s nachts slecht slapen? Of gebruik je te veel wiet en drank? Op school zijn altijd mensen die jou kunnen helpen.
Een schoolmaatschappelijk werker of een ouder- en kindadviseur bijvoorbeeld.
Zij zijn er om jouw vragen te beantwoorden, en zoeken samen met jou naar oplossingen. Jij bepaalt zelf wat je wilt. Je kan een keer met ze praten. Of alleen een keer bellen? Natuurlijk gaan zij vertrouwelijk om met de informatie die jij geeft.

Vertel het aan iemand die je vertrouwt, bijvoorbeeld aan een schoolmaatschappelijk werker of ouder- en kindadviseur bij jou op school. Of neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen. Blijf er in elk geval niet mee rondlopen!

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief