…de sfeer thuis is héél gespannen

Dit nieuwsbericht delen:

Nora (27): ‘Mijn vriend en ik hebben zoveel ruzie’

‘Mijn vriend en ik hebben zoveel ruzie. Hij heeft al een tijd geen werk en hangt alleen maar op de bank of gaat naar de kroeg. En als hij dan thuis komt wordt hij om hele kleine dingen kwaad, ook op de kinderen. Laatst waren ze heel leuk aan het spelen en toen ging hij helemaal uit zijn dak omdat ze teveel lawaai maakte. Ik ben bang dat het erger wordt en ons misschien iets gaat aan doen!’

sfeer_gespannen_groot

Soms zijn er thuis flinke ruzies, is er sprake van mishandeling of verwaarlozing, of heeft je kind ernstige psychische klachten. Als niemand ingrijpt, kan de spanning zo hoog oplopen dat het voor de veiligheid beter is als je kinderen even niet meer thuis wonen. Samen met een hulpverlener wordt dan gekeken of je kinderen even bij familie of vrienden kunnen wonen. Als dit niet kan, is een tijdelijk verblijf op een crisisopvang mogelijk.

Maar het liefst willen we natuurlijk dat je kinderen gewoon thuis blijven wonen. Daarom is het belangrijk dat hulpverleners snel actie ondernemen. Medewerkers van spoedhulp komen dan bij jou thuis om te kijken wat er op korte termijn moet gebeuren om de rust en orde in je gezin weer terug te krijgen.

Neem contact op met Veilig Thuis:
0800 – 2000

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief