‘…de leerplichtambtenaar doet moeilijk’

Dit nieuwsbericht delen:

Soraya (16): ‘Ik krijg weleens straf’

‘Ik zit niet elk uurtje in de klas hoor. Ik weet toch alles al, want ik ben vorig jaar blijven zitten. Het is nu veel te makkelijk. Ik krijg weleens straf en moet dan nablijven ofzo, maar nu moet ik ineens met mijn ouders naar de leerplichtambtenaar toe.’

leerplicht_ambtenaar_groot

Heb jij net als Soraya wel eens iets gedaan waar je later spijt van kreeg? En wil je voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt? Spirit kan jou helpen.

Als je een jongen bent, kun je bijvoorbeeld twee tot vier dagen per week na schooltijd terecht op een plek waar je onder begeleiding huiswerk maakt. De begeleiders zijn toffe gozers, maar spreken jou ook aan op je gedrag! Er zijn ook andere jongens. Vanaf 16.30 uur zijn er groepstrainingen waaraan je kunt meedoen. Daarna gaan jullie samen eten en om 20.00 uur ga je weer naar huis. Jullie koken met elkaar, sporten en ondernemen andere activiteiten.

Meisjes en jongens kunnen ook alleen individuele coaching krijgen. Stap voor stap werk je aan het veranderen van jouw gedrag, leer je zelf je zaakjes te regelen en eigen problemen op te lossen. De begeleiding duurt maximaal zes maanden.

Kies gemeente

Ben je een jongen? Neem contact op voor groeps- en individuele begeleiding met:
Faouzi Bounnaanaa, 06 – 51 71 79 94

Ben je een jongen of meisje? Neem voor individuele coaching contact op met:
Diewer Cools, 06 – 46 29 76 58

Neem contact op met het wijkteam uit jouw gemeente om te kijken hoe zij jou kunnen helpen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief