Sport en sportzorgtrajecten – Spirit actief!

Dit nieuwsbericht delen:

Sport kan jongeren helpen om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot autonome volwassenen. De sportzorgtrajecten van Spirit zijn bedoeld voor jongeren tussen de 8 en de 20 jaar die willen werken aan hun hulpverlening doelen door sport (of cultuur). We werken intensief met een jongere om te zijn doel(en) te bereiken. Hierdoor kunnen zij hun talenten ontdekken, veilig opgroeien en het gevoel krijgen weer mee te tellen.

Door het sporten wordt er gewerkt aan hulpverleningsdoelen. Denk aan agressieregulatie, weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Hoe werkt het?

Het sportzorgtraject duurt 3 maanden waarbij de trainer en de jongere elkaar intensief zien. De trainer ziet de jongere minimaal 1 keer in de week en gaat samen met de jongere sporten.

De locatie en tijd is in samenspraak met de jongere. Tijdens deze 3 maanden wordt er via de telefoon en mail contact gehouden naast de trainingen. In de maand daarna wordt er nazorg verleend. Dit gebeurt door minimaal 1 bijeenkomst en 4x telefonische consultatie. Daarnaast wordt er een voor- en nameting gehouden om het effect van het traject te testen en de vooruitgang van de jongere zelf te meten.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief