Sport en sportbemiddeling – Spirit Actief!

Dit nieuwsbericht delen:

Sport is belangrijk voor jeugdigen om zich te ontwikkelen en gezond te blijven. Sportbemiddeling van Spirit Actief! is bedoeld voor jongeren in de jeugdhulpverlening tussen de 5 en 20 jaar die graag een sportieve activiteit willen doen in hun vrije tijd. Wij zetten ons in voor een structurele vrijetijdsbesteding in een veilige omgeving. Naast sportbemiddeling kunnen we ook intensievere sportzorgtrajecten verzorgen.

Sportbemiddeling is bedoeld voor jongeren in de jeugdhulpverlening tussen de 5 en 20 jaar die graag een sportieve activiteit willen doen in hun vrije tijd. Wij zetten ons in voor een structurele vrijetijdsbesteding in een veilige omgeving. Hierdoor kunnen zij hun talenten ontdekken, veilig opgroeien, meetellen, kansen krijgen en zichzelf ontwikkelen en ontplooien tot autonome volwassenen.

Hoe werkt het?

De jongere meldt zich doormiddel van een aanmeldformulier bij Spirit Actief aan en krijgt een pedagogisch onderlegd intake gesprek. Tijdens dat gesprek wordt duidelijk wat de jongere wil doen, waar en wanneer.

Daarna volgt een proefles bij de vereniging of school. Naar aanleiding van het gesprek melden we de jongeren samen met de verwijzer aan bij het jeugdsportfonds en wordt hij/zij officieel aangemeld.

Ons traject duurt 9 maanden. Na 3 maanden nemen we contact op met de jongeren en verwijzer om te kijken of de jongere nog gemotiveerd is en op de trainingen komt. Zo ja, dan wordt er na 6 maanden pas weer gekeken. Zo nee, komt er een gesprek met de trainer, de jongere en de begeleider.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief