Spelbegeleiding (jong kind, kleuter, ouder-kind)

Dit nieuwsbericht delen:

Zijn er zorgen over de spelontwikkeling van een kind (2 tot 7 jaar) of over de mogelijkheden van de ouder om aan te sluiten bij de spelontwikkeling van hun kind en deze te stimuleren? Vanuit het Specialistisch Kindcentrum (voorheen MKD) kan spelbegeleiding worden ingezet.

Als ouders, leidsters, leerkrachten of andere betrokken professionals zich zorgen maken over de spelontwikkeling van een kind (2 tot 7 jaar), of over de mogelijkheden van de ouder(s) om aan te sluiten bij de (spel)ontwikkeling van hun kind en deze te stimuleren, kan er vanuit het Specialistisch Kindcentrum spelbegeleiding worden ingezet.

De begeleiding zal afhankelijk van de hulpvraag plaatsvinden in de thuissituatie en/of op school of opvang. De begeleiding kan zich richten op het individuele kind, het kind samen met andere kinderen, of op het kind samen met de ouder(s).

In de begeleiding wordt er praktisch geoefend (in 3 tot 6 sessies van 1 uur) en geadviseerd over hoe de ouders/verzorgers het kind verder kunnen begeleiden en stimuleren met betrekking tot de spelontwikkeling.

De spelbegeleiding heeft als resultaat dat een kind thuis, op school of opvang beter tot spel kan komen en/of kan samenspelen met andere kinderen. De betrokken volwassenen krijgen inzicht in de functie van spel en de spelontwikkeling en kunnen deze stimuleren bij het kind.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief