Pinq

Dit nieuwsbericht delen:

Heb je een kind die in handen is gevallen of dreigt te vallen van een loverboy en lukt het hem of haar niet om zich hier tegen te verzetten en/of uit ‘het circuit’ te komen? Of zit je kind vast in een (gewelddadige) relatie waar misbruik van haar wordt gemaakt? Vrees je voor haar veiligheid? Pinq kan haar bescherming, therapie, onderwijs en overige begeleiding bieden. Ook bieden wij je als ouder/verzorger hulp om jouw kind zo goed mogelijk te ondersteunen en de relatie met elkaar te verbeteren.

Het Pinq-huis
Uniek aan de aanpak van Pinq is dat (bijna) alle hulp en begeleiding onder één en hetzelfde dak plaatsvindt. Veiligheid en bescherming staan daarbij voorop. Vóór de opname wordt gezamenlijk besproken welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn en of Pinq daarbij past.

De behandeling
Als je kind binnen Pinq wordt opgenomen volgt hij of zij een intensief dagprogramma met onderwijs en therapie om o.a. de traumatische ervaringen te verwerken en zich los te maken uit de misbruiksituatie. Ook is er veel aandacht voor sport en vrijetijdsbesteding en wij helpen je kind om haar eigen talenten (opnieuw) te ontdekken en plezier te beleven aan hobby’s. Met hulp van Pinq leert je kind om (weer) een zelfstandig leven op te bouwen en gezonde en veilige keuzes te maken, vrij van (seksueel) geweld en uitbuiting. Het team van Pinq bestaat uit ervaren hulpverleners, onderwijskrachten en therapeuten die heel nauw met elkaar samenwerken om haar de beste hulp te bieden. Daardoor is het meteen duidelijk als het op één vlak niet goed gaat en kan er snel naar een oplossing worden gezocht.

De groepsgenoten
Je kind woont binnen het Pinq-huis in Amsterdam in een groep van vijf tot acht meisjes in de leeftijd van 12 tot 18 jaar die dezelfde soort dingen hebben meegemaakt. Daardoor hebben zij veel steun aan elkaar.

Samenwerking met ouders/verzorgers
Uitgangspunt van de begeleiding en behandeling binnen Pinq is dat je kind zo snel mogelijk terug naar huis kan. Zij kan gemiddeld zes tot negen maanden bij Pinq wonen. Als het na die periode (nog) niet mogelijk is dat zij terug naar huis gaat en ook niet bij andere belangrijke volwassenen of een andere geschikte woonvorm terecht kan, is er de mogelijkheid dat zij nog zes tot negen maanden langer bij Pinq blijft. Je kind komt dan in een vervolggroep terecht waarin zij verder werkt aan het vergroten van haar zelfstandigheid.

Van jou als ouder of verzorger verwachten wij actieve betrokkenheid bij de hulp voor je kind. Je volgt samen met je kind gezinstherapie, zodat niet alleen hij of zij, maar het hele gezin hulp krijgt. Dit is ook de reden dat Pinq zich richt op jongeren uit de regio Amsterdam, omdat je regelmatig bij Pinq wordt verwacht en de reisafstand dus niet te groot mag zijn. En voor je kind is het belangrijk dat je in de buurt bent om haar te steunen.

Heb je vragen of wil je advies? Het aanmeldteam denkt graag met je mee. Aarzel niet en neem contact met ons op!

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief