Pinq

Dit nieuwsbericht delen:

Heb jij in het verleden nare dingen meegemaakt in het contact met anderen? Misschien toen je jong was of juist toen je al wat ouder was? Heb jij bijvoorbeeld een relatie (gehad) met iemand die misbruik van jou heeft gemaakt? Misschien vroeg iemand jou om seks te hebben met iemand anders voor geld of spullen, of liet diegene jou andere dingen doen waarbij jij je rot voelde. Zit je er misschien nog midden in en wil je er uit, maar weet je niet goed hoe? Of ben je misschien zelfs (een beetje) bang? Zoek je een plek waar je veilig bent en waar je hulp kunt krijgen? Dan is Pinq misschien iets voor jou.

Pinq biedt bescherming
Pinq kan jou bescherming, therapie en begeleiding bieden. Bij Pinq zorgen wij ervoor dat je veilig bent, dat jij tot rust kunt komen en kunt verwerken wat je hebt meegemaakt. Ook krijg je onderwijs en helpen we je bij het contact met jouw ouders/verzorgers. Zij doen ook mee met de therapie en de begeleiding, zodat jullie allemaal hulp krijgen. We helpen jou om te ontdekken wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Met hulp van Pinq leer je hoe je gezonde en veilige keuzes kunt maken, zodat jij weer een gelukkig leven kunt opbouwen, zonder (seksueel) geweld en uitbuiting. Pinq helpt je om (weer) op eigen benen te staan!

Steun aan elkaar
Het Pinq-huis staat in Amsterdam en is bedoeld voor jongeren uit de regio Amsterdam. Op die manier heb je jouw ouders, en andere mensen die belangrijk voor jou zijn, in de buurt en kunnen zij bij de begeleiding betrokken worden. Je woont samen in een groep van vijf tot acht jongeren tussen 12 en 18 jaar die dezelfde soort dingen hebben meegemaakt als jij. Daardoor heb je veel steun aan elkaar. Je volgt een dagprogramma met (bijna) alles onder één dak: onderwijs, sport, yoga, ontspanning, therapie en begeleiding. Er werken heel veel verschillende mensen bij Pinq, dus er is altijd wel iemand die bij jou past en waarmee je een klik hebt. Wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben is dat ze er zijn voor jou!

Groepen
Binnen Pinq zijn er twee groepen waar je terecht kunt. Als je nog geen therapie hebt gehad om je ervaringen te verwerken, zul je met meisjes samenwonen die hier ook net mee zijn begonnen. Als het lukt ga je gemiddeld na zes tot negen maanden (terug) naar huis of naar andere belangrijke volwassenen waar je terecht kunt. Als dit niet mogelijk is, kijken we samen naar een woonplek die bij je past. Als je nog meer hulp nodig hebt kun je nog zes tot negen maanden blijven. Je gaat dan naar de vervolggroep waar je nog meer leert om zelfstandig te kunnen wonen.

Contact
Heb je vragen? Aarzel niet en neem contact (https://www.spirit.nl/aanmelden/) met ons op!

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief