Ondersteuning nieuw samengestelde gezinnen – Spirit bemiddelt!

Dit nieuwsbericht delen:

Veel ouders gaan na een scheiding opnieuw een relatie aan. Voor veel kinderen betekent dit de komst van een stiefouder. Gezinnen en jeugdigen hebben behoefte aan goede voorlichting over scheiden, over de rouwfases bij kinderen en volwassenen en ondersteuning te bieden bij het opnieuw vormgeven van het gezinsleven.

Na een scheiding duurt het gemiddeld 2 jaar voordat een ouder zijn leven weer op de rit heeft. De kinderen volgen de ouders en hebben er vaak nog langer last van. Veel ouders gaan na een scheiding opnieuw een intieme relatie aan. Voor veel kinderen betekent dit de komst van een stiefouder.

Het duurt gemiddeld 5 jaar totdat een nieuw samengesteld gezin in balans is. Dit duurt voor sommigen te lang, dat zorgt dat meer dan de helft van de nieuw samengestelde gezinnen vervolgens weer uiteen valt.

Spirit vindt het daarom van groot belang om goede voorlichting te geven over scheiden, over de rouwfases bij kinderen en volwassenen en ondersteuning te bieden bij het opnieuw vormgeven van het gezinsleven. Spirit biedt vanaf 2018 zowel een serie workshopavonden aan over dit thema, maar coacht ook nieuw samengestelde gezinnen in de thuissituatie.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief