Leer-leefgroep

Dit nieuwsbericht delen:

Je kind verblijft in een leer-leefgroep, omdat hij of zij een tijdje niet (volledig) thuis kan wonen. In een leer-leefgroep verblijven acht jongeren. We bekijken samen met jou, je kind en familie waar je kind het beste kan wonen na de leer-leefgroep. Dat kan thuis zijn of op een andere veilige plek. We stellen met alle betrokkenen een plan van aanpak op voor je kind, dat zo veel mogelijk gericht is op zijn of haar toekomst. Ook jouw rol staat hierin beschreven.

Op de groep werken acht groepswerkers, een gastvrouw en een jeugdmaatschappelijk werker. Je kind krijgt een mentor op de groep die wordt bijgestaan door een co-mentor. Een (co)mentor is het aanspreekpunt voor jou en je kind en doet allerlei taken voor en met jullie.

Je kind heeft een eigen kamer die hij of zij zelf op slot kan doen. Er is een gezamenlijke woon- en eetkamer en er is een ruimte waar je kind de was kan doen.

Op de groep zijn vaste afspraken en regels. Daarnaast maken we afspraken met jou en je kind, afgestemd op het plan van aanpak. Hierdoor kunnen we goed aansluiten bij wat je kind zelf kan, en doen wat nodig is voor de toekomst van je kind. We houden daarbij zo veel mogelijk rekening met het geloof van je kind.

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je contact opnemen met het Servicepunt Pleegzorg en Verblijf van Spirit: 020 – 540 04 40.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief