Jeugdhulp Purmerend

Dit nieuwsbericht delen:

Jeugdhulp Purmerend

We bieden specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun ouders. Of het nou een hulptraject van A tot Z is, of een onderdeel daarvan: we zijn flexibel inzetbaar. Met onze ervaring zijn wij in staat om vrijwel altijd de gewenste hulp te bieden. Gezinnen krijgen integrale hulp. Deze hulp wordt zoveel mogelijk thuis geboden en bestaat uit opvoedingsondersteuning op allerlei gebieden, zoals gedragsproblemen, ontwikkelingsstoornissen, kindproblemen voortkomend uit echtscheidingsproblematiek etc.
Daarbij werken we systemisch, vraag- en oplossingsgericht. We zijn erop gericht de zelfredzaamheid van het systeem te vergroten en te versterken.

Waarvoor kan je dan zoal bij Spirit terecht?

We zetten onze hulp dáár in waar het werkt: bij voorkeur bij de jeugdige of het gezin thuis.

Naast jeugdhulp biedt Spirit nog veel andere vormen van hulp.
Er worden trainingen gegeven; o.a. Triple-P, Training plus.
Als een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen, is plaatsing in een van onze pleeggezinnen een optie. Voor kinderen in crisissituaties bieden wij crisiszorg (zowel pleegzorg als verblijf op een groep). Voor kinderen en ouders met scheidingsproblematiek zijn er diverse programma’s van Spirit Bemiddelt mogelijk. Hebben meisjes of jongens problemen hebben op het gebied van seksualiteit, liefde, relaties en grenzen zijn? Dan kan hulp vanuit Qpido worden ingezet. En als er sprake is van forensische problematiek, bieden we onder andere de programma’s Intensieve Preventieve Aanpak en Intensieve Forensische Aanpak.
Wanneer we zien dat anderen oplossingen dan jeugdhulp nodig zijn leiden we toe naar deze hulp, zoals bijv. hulp bij wonen, opleiding, werk, schuldhulp etc.

Ons team

We hebben een team met verschillende expertises, van een jeugdhulpspecialist en systeemtherapeut tot goed opgeleide hulpverleners. We werken samen met andere specialisten als dat nodig is, zoals met de jeugd-ggz of SMD, maar ook met school, woningcorporaties en verenigingen (sport/cultuur). Daarnaast is er intensief contact met het loket jeugd van de gemeente Purmerend.

Advies & aanmelden  

Heeft een gezin specialistische jeugdhulp nodig?  Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor overleg en advies. We zorgen dan samen met jou dat de jongere en het gezin passende hulp krijgen. Mét resultaat.

Je kan mailen naar aanmeldingenwaterland@spirit.nl

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief