Jeugdhulp Gooi en Vechtstreek

Dit nieuwsbericht delen:

Jeugdhulp Gooi en Vechtstreek

We bieden specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen, en ouders. Of het nou een hulptraject van A tot Z is, of een onderdeel daarvan: we zijn flexibel inzetbaar! Met onze ervaring zijn wij in staat om vrijwel altijd de gewenste hulp te bieden. Gezinnen krijgen integrale hulp, zowel bij opvoeding als bij psychiatrische problemen of een licht verstandelijke beperking. Maar we zien ook wanneer er andere oplossingen dan jeugdhulp nodig zijn, zoals bijvoorbeeld bij steun, wonen, opleiding of werk, schuld of verslaving.

Door goed te luisteren en te kijken naar wat er exact speelt, doen we in overleg met jeugdige, ouders en aanmelder wat nodig is. Het perspectief van de jeugdige staat voorop, met oog voor het ontwikkelen van een duurzaam netwerk rondom de jeugdige, dat ook zonder jeugdhulp steun biedt. We werken altijd met een JIM: een steunfiguur door de jongere zelf gekozen, zoals een buurman, tante of sportleraar.

Waarvoor kan je dan zoal bij ons terecht?

We zetten onze hulp dáár in waar het werkt: bij voorkeur bij de jeugdige of het gezin thuis. Als een kind (tijdelijk) niet meer thuis kan wonen, is plaatsing in een van onze pleeggezinnen een optie. Voor kinderen in crisissituaties bieden wij crisiszorg (zowel pleegzorg als verblijf op een groep). Voor kinderen en ouders met scheidingsproblematiek zijn er diverse programma’s van Spirit Bemiddelt mogelijk. Hebben meisjes of jongens problemen hebben op het gebied van seksualiteit, liefde, relaties en grenzen zijn? Dan kan hulp vanuit Qpido worden ingezet. En als er sprake is van forensische problematiek, bieden we onder andere de programma’s Intensieve Preventieve Aanpak en Intensieve Forensische Aanpak.

Ons team

We hebben een team met verschillende expertises, van een jeugdhulpspecialist en systeemtherapeut tot goed opgeleide hulpverleners. We werken samen met andere specialisten als dat nodig is, zoals in de jeugd-ggz of jeugd-lvb, maar ook met school, woningcorporaties en verenigingen (sport/cultuur).

Advies & aanmelden  

Heeft een gezin specialistische jeugdhulp nodig en wil je weten wat wij voor het gezin én voor jou kunnen doen?  Aarzel dan niet en neem contact met ons op voor overleg en advies. We zorgen dan samen met jou dat de jongere en het gezin passende hulp krijgen. Mét resultaat.

Je kan ons bellen op 06 – 41 53 22 31 of mailen naar Gooienvecht@spirit.nl.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief