Training sociale weerbaarheid kleuters ‘De Rupsenclub’ (3-7 jaar, groepstraining)

Dit nieuwsbericht delen:

Kan een kind wel wat extra oefening gebruiken om sociale vaardigheden en weerbaarheid te ontwikkelen? Indien ouders, leidsters, leerkrachten of andere betrokken professionals zich zorgen maken over de sociale vaardigheden kan er vanuit het Specialistisch Kindcentrum (voorheen MKD) van Spirit een training worden aangeboden. Afhankelijk van hulpvraag en situatie wordt ingeschat of de training Methode A of de training De Rupsenclub het meest passend is.

De training De Rupsenclub is een sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 3 tot 7 jaar die wat extra oefening kunnen gebruiken in contact met andere kinderen. Kinderen leren weerbaarder worden en krijgen wat meer vertrouwen in zichzelf en in de omgang met andere kinderen.

De lessen worden spelenderwijs aangeboden. Er is een programma met wekelijks dezelfde opbouw en een duidelijke structuur. De kinderen krijgen elke week een opdracht voor thuis mee, zodat daar ook geoefend kan worden.

Inhoud

In De Rupsenclub staan de volgende onderwerpen centraal:

  • basisemoties
  • samenwerken en samen spelen
  • hulp vragen
  • vragen of je mee mag doen
  • omgaan met grenzen en zeggen dat je iets niet wilt
  • omgaan met plagerijen

De training bestaat uit 8 tot 10 bijeenkomsten van een uur.

Het resultaat van de trainingen is een kind dat sterker, vaardiger en met meer zelfvertrouwen kan functioneren in de sociale interactie.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

 

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief