Cultuurbemiddeling – Spirit Actief!

Dit nieuwsbericht delen:

Een vrijetijdsbesteding kan jongeren helpen om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot autonome volwassenen. Met cultuurbemiddeling ondersteunen we jongeren tussen de 5 en de 20 jaar die graag een culturele activiteit willen doen in hun vrije tijd. Wij zetten ons in voor een structurele vrijetijdsbesteding in een veilige omgeving.

Met cultuurbemiddeling ondersteunt Spirit jongeren in de jeugdhulpverlening tussen de 5 en 20 jaar die graag een culturele activiteit willen doen in hun vrije tijd. Hierdoor kunnen zij hun talenten ontdekken, veilig opgroeien, meetellen, kansen krijgen en zichzelf ontwikkelen en ontplooien tot autonome volwassenen.

Hoe werkt het?

De jongere meldt zich door middel van een aanmeldformulier bij Spirit Actief aan en krijgt een pedagogisch onderlegd intakegesprek. Tijdens dat gesprek wordt duidelijk wat de jongere wil doen, waar en wanneer.

Daarna volgt een proefles bij een vereniging of school. Naar aanleiding van het gesprek melden we de jongeren samen met de verwijzer aan bij het jeugdsportfonds en wordt hij/zij officieel aangemeld.

Ons traject duurt 9 maanden. Na 3 maanden nemen we contact op met de jongeren en verwijzer om te kijken of de jongere nog gemotiveerd is en op de trainingen komt. Zo ja, dan wordt er na 6 maanden pas weer gekeken. Zo nee, komt er een gesprek met de trainer, de jongere en de begeleider.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief