Begeleide omgang

Dit nieuwsbericht delen:

Woont je vader of moeder ergens anders en heb jij hem of haar al lange tijd niet gezien? Dan kan het beeld dat je van je ouder hebt negatief zijn. Wij willen jou en je vader of moeder weer de mogelijkheid bieden om het contact te herstellen.

Om dit voor elkaar te krijgen, moet het contact ontspannen verlopen en zal de focus tijdens de contactmomenten liggen in het hier en nu. Niet op het verleden, de toekomst of de problemen die er zijn. De hulpverlener van Spirit richt zich op het verkrijgen van informatie, biedt ondersteuning en inzicht en probeert het beeld en het gedrag van je ouders positief te beïnvloeden.

Meervoudige partijdigheid en oplossingsgericht

Er wordt gewerkt vanuit de principes van meervoudige partijdigheid, oplossingsgericht werken en mediation gesprekstechnieken. Dat betekent dat de hulpverlener probeert meer zicht te krijgen op het contact tussen jou en je ouder. De hulpverlener brengt ook advies aan hen uit, en eventueel ook aan de kinderrechter over de wijze waarop het contact tussen jou en je uitwonende ouder hersteld kan worden.

De hulpverlener kan de veiligheid tijdens de bezoekregeling waarborgen, en indien wenselijk Video Interactie begeleiding inzetten.

Versterken van onderlinge communicatie

De hulpverlener begeleidt jouw ouders in het versterken van de onderlinge communicatie. We werken er naartoe dat je ouders na de begeleide omgang zelf in staat zijn de omgang tussen jou en je uitwonende ouder vorm te geven.

De begeleide omgang is voor allebei je ouders heel spannend. Daarom bereiden we je ouders voor, starten we met een apart gesprek met beiden, en voeren gedurende het traject zoveel mogelijk gesprekken samen. Indien nodig voeren we ze ook apart. Het is van belang dat de thuiswonende ouder jou toestemming geeft om weer contact te hebben met je uitwonende ouder.

Duur en verloop

  • Zes tot tien contactmomenten met jou en je ouder
  • Intake-gesprek met beide ouders apart en samen
  • Na iedere twee contactmomenten vindt een oudergesprek plaats waarin we de voortgang bespreken.

 

Wil je meer weten? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief