Basisdiagnostiek (1-7 jaar)

Dit nieuwsbericht delen:

Zijn er zorgen over het gedrag en de ontwikkeling van het kind en/of de ouder-kind interactie (1 tot 7 jaar)? Dan kan er vanuit het Specialistisch Kindcentrum (voorheen MKD) op verzoek van ouders diagnostisch onderzoek worden gedaan.

Als ouders, leidsters, leerkrachten of andere betrokken professionals zich zorgen maken over het gedrag en de ontwikkeling van het kind en/of de ouder-kind interactie (1 tot 7 jaar) kan er vanuit het Specialistisch Kindcentrum op verzoek van ouders onderzoek worden gedaan.

De specifieke hulpvragen van ouders en/of leidster/leerkracht m.b.t. het kind worden door middel van een intakegesprek in kaart gebracht. Vervolgens vindt observatie en onderzoek plaats op locatie van Spirit, thuis, op school, peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. Uitkomsten en (handelingsgerichte) adviezen worden besproken met ouders en andere betrokkenen.

Het diagnostisch onderzoek heeft als resultaat dat er inzicht is in het ontwikkelingsniveau van het kind, zijn krachten en zorg/onderwijsbehoeften. Daarnaast is er een tijdige signalering van ontwikkelingsstoornissen en/of ontwikkelingsachterstanden. Ook kan er tijdig worden doorverwezen voor specialistisch onderzoek waar nodig.

Meer weten? Neem contact met ons op of stel je vraag aan het aanmeldteam.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief