Ik ben gul en wil geven

Spirit krijgt geld van gemeenten. Dit geld mogen we alleen besteden aan de zorg voor jongens, meisjes en gezinnen. Maar bij een ‘normaal leven’ leiden hoort natuurlijk ook dat jongens en meisjes ‘gewoon’ op vakantie kunnen gaan. Sporten is geen luxe, maar pure noodzaak voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Culturele activiteiten zijn nodig om bewust te worden van eigen talenten en dromen. Leerwerkplekken zijn nodig voor kansen op de arbeidsmarkt.

Daarom zoeken we voor deze niet zorggerelateerde activiteiten naar andere oplossingen. Onze medewerkers organiseren bijvoorbeeld braderieën en doen aan crowdfunding. Daarnaast ontvangen we donaties en giften van fondsen, bedrijven en particulieren. Maar ook andere vormen van investeringen zijn meer dan welkom. Het ‘schenken’ van bijvoorbeeld theatertickets en buggy’s, of het verzorgen van yogalessen en pianolessen kan voor een jongen, meisje of (pleeg)ouder al het verschil maken. Hiervoor doen we graag een beroep op jou!

Heb je zelf een idee? Neem gerust contact op met Caroline Smakman, 06 – 39 88 59 90. Zij houdt zich bezig met fondsen werven, ondernemerschap en friendraising.

Huiswerkbegeleiding

Sponsor een traject huiswerkbegeleiding; iets waar de jongen of het meisje voor altijd van profiteert. Een gerenommeerd instituut voor huiswerkbegeleiding wil onze jongens en meisjes korting op huiswerkbegeleiding geven. Enthousiast? Neem contact op met Caroline Smakman.

Stageplaatsen en werkervaringsplekken

Spirit Werkt is op zoek naar stageplaatsen en werkervaringsplekken. voor onze jongeren. Een goede start op de arbeidsmarkt is voor deze jongeren een gouden kans op een ‘normaal’ leven. Neem contact op met Clemens Post.

Leuke lessen op de verblijfsgroep

Het is fantastisch als er op een verblijfsgroep wekelijks iemand langskomt die gitaarles geeft, dansles, mindfulness of kookles. Iets voor jou? Bel Caroline Smakman, 06 – 39 88 59 90; samen zoeken jullie uit wat mogelijk is.

Sportabonnement

Jongens en meisjes in de jeugdzorg komen vaak helemaal niet aan sporten toe. Met een abonnement op een sportschool kunnen jongens en meisjes werken aan conditie, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen. Wil jij zo’n abonnement sponsoren? Caroline Smakman regelt het voor jou.

Een filmpje pakken

Gezellig met de groep een avondje chillen in de bioscoop. Gun jij hen een avondje ontspanning? Sponsor een groep met bioscoopbonnen. Dat is zo voor elkaar als je Caroline Smakman belt of mailt.

Pleegzorgdag

Jaarlijks organiseren wij een gezellige, actieve dag voor onze pleeggezinnen. Wil jij daaraan bijdragen? Dat kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld met een koffietentje, een springkussen of een voetbalclinic. Neem contact op met Abdellah Ahrouch.

De Pits

De Pits is een plek voor een heerlijke kop koffie of lunch, verzorgd door jongens en meisjes die hier werkervaring opdoen. We zoeken extra financiering om dit project verder uit te bouwen. Clemens Post en Michiel van der Steen gaan graag met jou in gesprek.

Dromenmakelaar

Onze grote wens: een Dromenmakelaar. Iemand die met jongens en meisjes op stap gaat en activiteiten onderneemt om te ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze willen, hoe ze dat kunnen bereiken en samen de contacten te leggen die daarvoor nodig zijn. Wil jij helpen om deze dromenmakelaar te financieren? Met een aantal sponsoren samen moet het kunnen!

Wij bedanken iedereen die zich in welke vorm dan ook inzet voor jongens, meisjes en gezinnen. Zij kunnen deze extra ondersteuning hard gebruiken!

Spirit ontvangt financiële bijdragen van fondsen voor kinderen en jongeren, zoals inrichtingskosten van een slaapkamer, vakantie, schoolboeken, dagjes uit, computers, fietsen en kleding. Dit wordt met name mogelijk gemaakt dankzij het Nationaal Fonds Kinderhulp. Verder worden kinderen, jongeren en ouders gesteund door het Rotarkids fonds, Jeugdsportfonds, Jongerencultuurfonds, Stichting Charitas en Fonds Bijzondere Noden Amsterdam.

Project Sterq

Met volledige financiering van het Fonds Welzijnswerk kunnen wij de komende drie jaar doen waar wij echt in geloven: vasthoudende zorg bieden voor die kwetsbare meisjes die dat nodig hebben. Het project ‘Sterq’ van Spirit Specifieq wil kwetsbare 18+ meisjes helpen om hun kansen te benutten en een veilig leven op te bouwen na uitstroom uit de (gesloten) jeugdzorg en hulpverlening van Spirit Specifieq. Het project richt zich op de groep kwetsbare meisjes, vaak (potentiële) slachtoffers van loverboys en uitbuiting, waarbij er een groot risico is op terugval in onveilige en ongezonde situaties. Uit jarenlange ervaring met het werken met deze groep kwetsbare meisjes hebben wij gezien wat nodig is en wat werkt. De kern is vasthouden en niet loslaten, vooral gericht zijn op de relatie en op het beschikbaar zijn op die momenten die er toe doen. Op dit keerpunt in hun leven naar volwassenheid zijn er nog veel kansen om op het gebied van opleiding, werk, dagbesteding en persoonlijk leven een andere weg in te slaan. Vasthoudende zorg gaat over steun bij deze gewone dingen van het leven, zoals wonen, werken, vriendschappen en relaties. Dit vraagt om een andere aanpak: geduld, volharding en een oprechte aansluiting bij de belevingswereld van het meisje. Wij zijn blij dat dit project mogelijk is wordt gemaakt met financiële ondersteuning van het Fonds Welzijnswerk.

Stel ons een vraag

Of bel ons
020 540 05 00

Aanmelden nieuwsbrief