16 maart 2020

De onzekerheid rond het coronavirus raakt ons allemaal. Spirit en de Bascule volgen steeds de officiële richtlijnen vanuit de overheid. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het Amsterdam UMC (ziekenhuis). Wij staan voor continuïteit van zorg, met oog voor kwaliteit en veiligheid. Spirit en de Bascule gaan door met de behandeling en begeleiding van kinderen en (pleeg)gezinnen, maar wel op een andere manier.

De zorg stopt niet

De overheid doet nadrukkelijk een oproep aan zorgpersoneel om aan het werk te blijven. Vrijwel alle (dag)groepen en andere verblijfsvormen blijven open. In overleg met kinderen en (pleeg)ouders kijken we naar de manier waarop wij de zorg tijdelijk anders vormgeven, zoals telefonisch of via beeldbellen.

Als een telefonische afspraak écht niet kan en de behandeling noodgedwongen door moet gaan, dan hebben we nog wel face-to-face contact. Wij zorgen dan voor extra hygiënemaatregelen. We schudden geen handen, wassen regelmatig handen, hoesten en niezen in de elleboog, gebruiken papieren zakdoekjes en houden twee meter afstand van elkaar. Bij een (mogelijke) besmetting met het coronavirus, nemen we bovendien extra beschermingsmaatregelen.

Ouders en opvoeders ontvangen hierover eenmalig een brief. Ook jongeren worden geïnformeerd.

Bijeenkomsten

Net als andere (zorg)instellingen hebben ook wij besloten om de meeste bijeenkomsten niet te laten doorgaan. Hiermee verkleinen we de kans op verspreiding van het coronavirus en wordt zorgpersoneel beschermd, zodat we de continuïteit van onze zorg zoveel mogelijk kunnen waarborgen. Je ontvangt een bericht als je je hebt aangemeld voor een bijeenkomst die niet doorgaat. Wees ook zelf kritisch of je deelneemt aan bijeenkomsten: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Op deze webpagina en die van de Bascule vind je de meest actuele informatie vanuit Spirit en de Bascule. Meer weten over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM.

Dit nieuwsbericht delen: