18 februari 2020

Op donderdag 13 februari is het boek ‘Die ene jongere’ gepresenteerd in een bomvolle zaal van Nieuwspoort in Den Haag. In ‘Jeugdzorgprofessionals over die ene jongere, twintig verhalen uit het hart’, vertellen professionals over die ene jongere die ze nooit vergeten zijn. Ook onze collega Clarine Corstens heeft haar mooie verhaal ‘Leven’ gedeeld.

Het doel van het boek is om in al het mediageweld over tekorten, sluitingen en ‘gedoe’, ook een andere kant te laten zien: de bijzondere, mooie, maar soms complexe en verdrietige dingen uit het leven van jongeren en het werk van de jeugdzorgprofessional: een ‘eerbetoon aan de jongere’ en een ‘ode aan de jeugdzorgwerker’.

Foto door Eva de Vroome

In gezelschap van jeugdzorgprofessionals, bestuurders, jongeren en Kamerleden stonden deze twintig verhalen uit het hart centraal. De eerste exemplaren van het boek werden door Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland, uitgereikt aan de aanwezige Kamerleden. Op 14 februari hebben in het kader van Valentijnsdag alle wethouders in Nederland met de portefeuille Jeugd het boek bezorgd gekregen.

Foto door Eva de Vroome

Lees de digitale versie van ‘Die ene jongere’ hier.

De afzonderlijke verhalen zijn ook te lezen op de website van Jeugdzorg Nederland.

Dit nieuwsbericht delen: