1 mei 2019

De meeste jongeren staan er niet zo vaak bij stil. “Gender”. Dat is heel logisch, want als je ergens geen problemen mee ervaart heb je ook geen reden om er al te lang bij stil te staan. Toch zijn er een heleboel redenen om bij dit thema stil te staan. We hebben allemaal een gender en er zijn veel jongeren die wél struggelen met het thema gender. Voor hen is het helemaal niet zo vanzelfsprekend allemaal.

Gender, een term waar nog een hoop onduidelijkheid over bestaat. Iedereen heeft het, een “genderidentiteit”. Dat betekent dat je als mens je jongen of meisje voelt, of misschien wel iets er tussenin, of misschien wel geen van beiden… Snap jij het nog? We zullen je in het komende stuk wat ingewikkelde termen uitleggen.

Lees het hele artikel op Qpido.nl

Dit nieuwsbericht delen: