20 februari 2019

“Als ik er nu op terugkijk dan leek ik een beetje op een doorschuifkind. Ik werd steeds met goede hoop ergens geplaatst en na een tijdje moest ik weer weg. Die teleurstelling hakt er na verloop van tijd wel in.”…

…”Wat mij hielp? Die ene hulpverlener die mij er op blééf wijzen dat ik het zelf moest doen, dat ik zelf in actie moest komen, dat niemand anders het voor mij ging doen. Én dat ze daarbij geen 9 tot 5 mentaliteit had. Dat ze ook s’avonds nog een berichtje stuurde als ze zag dat ik contact had gezocht. Dat was voor mij zo belangrijk. Goede hulp zit m voor mij in die kleine dingen.”

Een fragment uit het openhartige en leerzame gesprek met Robbin van der Zanden: werkzaam als ervaringsdeskundige bij jeugdhulpaanbieder Oosterpoort waar hij eerder zelf begeleiding kreeg. Het is de tweede podcast in een reeks van 6 afleveringen die we deze week en volgende week verspreiden. 

Luister het hele interview hier (Soundcloud account LOC Jeugd).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

Het LOC Jeugd heeft zes podcasts gemaakt die ze deze en volgende week delen. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en op zeer persoonlijke en openhartige wijze over hun ervaring, mening en ideeën vertellen. Gisteren is de eerste podcast gedeeld: het gesprek met Narita Derks, ervaringsdeskundige. We hopen dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts

Help jij mee om deze gesprekken te delen met jouw contacten? #podcastsjeugdhulp!

In gesprek met ervaringsdeskundige Robbin
Dit nieuwsbericht delen: