5 juli 2018

Vorige maand zijn Youké en Spirit uitgenodigd om samen met Kinderperspectief Academy op bezoek te gaan bij de jeugdzorginstelling ‘Centar za zastitu odojcadi, dece i omladine’ in Belgrado. Acht gemotiveerde en gedreven professionals vertrokken vol goede moed naar het mooie en warme Belgrado. Het bezoek stond in het teken van kennisdelen en uitwisseling. Door middel van het geven van verschillende workshops bijvoorbeeld over InVerbinding met JIM en een systeemopstelling. Maar ook over identiteitsontwikkeling bij jonge meiden, door het bespreken van rolmodellen (waarom is die persoon wel of geen rolmodel) in een samenleving. Daarnaast waren er rondleidingen op de instelling en groepen in Belgrado en ruimte om in gesprek te gaan met de Servische hulpverleners. Dit kwam aan het einde van de week heel mooi samen tijdens een live supervisie, waar veel van elkaars inzichten werd geleerd en twee werelden voor even één werden.

Een ander hoogtepunt was de spelletjesmiddag voor de kinderen van de instelling. Met spijkerpoepen, koekhappen, zaklopen, bellenblazen en stoelendans konden stickers worden verdiend. Als je alle onderdelen succesvol had afgerond kreeg je een mooie prijs. De middag eindigde in een watergevecht met ballonnen en waterpistolen. Waarschijnlijk liggen er nu nog steeds een paar waterpistolen verstopt in de instelling.

Ben je benieuwd geworden naar een kleine sfeerimpressie? Bekijk het filmpje!

Dit nieuwsbericht delen: