Spirit vaart mee: Ben jij een held voor de jeugd?

Spirit maakt verschil door verschil te zien

Spirit maakt verschil door verschil te zien: oog voor jongens en meisjes met lesbische-, homo-, bi-, transgender, queer en interseksuele gevoelens (LHBTQI). Geen gêne om te praten over seksualiteit, genderidentiteit en diversiteit. Jongeren zijn op zoek naar hun identiteit. Seksuele oriëntatie, genderidentiteit, erbij willen horen; een verwarrende tijd! Jongeren uit de jeugdhulp die worstelen met ‘anders zijn’ vanwege LHBTQI, hebben nog meer te maken met somberheid en een slechte gezondheid. Het zelfmoordcijfer ligt 4,5x zo hoog. Voor hen is steun héél belangrijk. Iemand bij wie ze terecht kunnen voor vragen, die luistert en bij wie ze zichzelf kunnen zijn.

Vorm een vangnet en voorkom eenzaamheid!

Spirit is er voor alle kinderen, jongeren en gezinnen – ongeacht hun achtergrond, seksuele oriëntatie en levensstijl. Vorm een vangnet en voorkom eenzaamheid! Bij deze ook de oproep aan andere jeugdhulp-organisaties om hieraan deel te nemen. Maar steun hoeft niet van organisaties te komen, juist niet! Iedereen kan een held voor de jeugd zijn: kijk om je heen en kom in actie. Word pleegouder, word een maatje, volg een sociale opleiding en kom bij ons werken!

Daarom vaart Spirit mee

Op 4 augustus 2018 vaart Spirit voor het eerst mee met de Canal Pride in Amsterdam. Wij zijn boot nummer 73! Een boot gevuld met ‘strijdlustige’ medewerkers, jongeren, ouders, pleegkinderen en pleegouders. Allemaal verkleed als held, en zij dragen natuurlijk de boodschap uit: ben jij een held voor de jeugd? Zie wat een kind of een jongere nodig heeft en bied ondersteuning in welke vorm dan ook. Een klein gebaar kan al een groot verschil maken.

Kwaliteit bieden door jezelf te zijn

Medewerkers, gezinnen en jongeren moeten zichzelf kunnen zijn – altijd en overal. Dat betekent dat álle medewerkers zich comfortabel voelen in de organisatie. Dat betekent ook dat hulpverleners de juiste hulp bieden aan jongeren en gezinnen, rekening houdend met verschillen tussen mensen en hun specifieke behoeften. Dit vraagt iets van onze organisatie, van onze professionals en van onze manier van kijken en doen.

Doen!

Spirit focust op beleid, scholing en training en nieuwe vormen van hulp voor LHBTQI-jongeren. We richten ons op jongeren die problemen hebben bij de eigen acceptatie en reacties van de omgeving op hun lesbische, homo- of biseksuele gerichtheid of genderidentiteit en daardoor ernstig in de problemen komen. We willen de veiligheid, weerbaarheid en emancipatie van LHBTQI-jongeren vergroten, zodat zij niet buiten de samenleving vallen met het risico op eenzaamheid. Want praten over seksualiteit en seksuele oriëntatie met gevoel voor diversiteit; dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar o-zo-belangrijk.

Spirit Specifieq

‘Spirit Verschilt’ is onderdeel van Spirit Specifieq. Veilig opgroeien op seksueel gebied, het voorkomen van daders of slachtoffers van loverboys, mensenhandel of uitbuiting. Dát wil Spirit Specifieq bereiken, samen met partners. Spirit Specifieq ondersteunt jongens en meisjes die een wirwar aan gevoelens en emoties hebben rond seksualiteit, identiteit en weerbaarheid. Van eenvoudige vragen tot ingewikkelde en zorgelijke problemen. Van lichte tot intensieve hulp thuis of op een woon- of verblijfsplek bij Spirit. De activiteiten zijn preventief, signalerend, consulterend en hulpverlenend. Spirit Specifieq is er ook voor ouders en professionals.

Spirit verschilt_logo

Contact

Meer weten over ‘Spirit verschilt’? Neem contact op met Klarina Lingmont via k.lingmont@spirit.nl.

Tot slot; in 2016 maakten we een speciale nieuwsbrief: Spirit komt uit de kast!

 

Regenboogvlag bij kantoor Spirit
Regenboogvlag bij kantoor Spirit

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *