16 mei 2018

Amsterdam – Spirit ontving op maandag 14 mei jl. als eerste jeugdhulporganisatie in Nederland de Roze loper uitgereikt door COC Nederland, namens Roze 50+, het samenwerkingsverband van ANBO en COC.
De Roze Loper heeft als doel de sociale acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in een zorg- en welzijnsinstelling te bevorderen. Met deze bijzondere erkenning laat Spirit zien oog te hebben voor diversiteit. De erkenning werd overhandigd door wethouder Marijn van Ballegooijen.

Frederique Coelman en Marijn van Ballegooijen

De jeugdhulporganisatie is blij met de erkenning en ziet dit als symbolische stap naar betere hulp aan jongeren en gezinnen. “De Roze Loper gaat veel verder dan de werkvloer”, aldus Klarina Lingmont, projectleider van Spirit Verschilt. “Voor onze jongeren willen we graag dat de hulpverlening nóg beter wordt aan LHBTI-jongeren en we hiermee met name het hoge zelfmoordcijfer onder hen helpen terugdringen.”

Spirit staat klaar voor kinderen en gezinnen die de aansluiting missen met de samenleving. Kinderen, jongeren en hun ouders zijn welkom bij Spirit ongeacht hun situatie of achtergrond.

Dit nieuwsbericht delen: