20 december 2017
Op 4 december was er een proeverij in het Flevohuis

 

Vanaf januari 2018 gaat De Pits Keuken in de vorm van een pop-up restaurant zijn tweede vestiging openen: in het Flevohuis in Amsterdam Oost. Tot en met maart kunnen ouderen uit het Flevohuis genieten van maaltijden van De Pits. Nieuwsgierig publiek is ook van harte welkom.

Het Flevohuis is een voorziening waar ongeveer 500 ouderen wonen, verblijven of worden verzorgd. Spirit heeft hard gewerkt om het restaurant te realiseren. Met belangrijke partners als Ymere, de gemeente Amsterdam, Civic (welzijnsorganisatie), onderwijspartners en Zorg Groep Amsterdam Oost is dit concept bedacht.

Maaltijdverzorging door jongeren

‘Met dit project bieden we onder andere ondersteuning van de maaltijdverzorging door jongeren bij ouderen die in drie klinieken en het dagcentrum van het Flevohuis dineren’, vertelt Clemens Post van Spirit Werkt. Jaarlijks zal De Pits in het Flevohuis ongeveer 40 jongeren de kans bieden om op een erkende leerwerkplek werknemersvaardigheden op te doen zoals dat nu ook bij De Pits aan het IJsbaanpad gebeurt.

Om de ouderen in het Flevohuis kennis te laten maken met de producten van De Pits is er op 4 december 2017 een proeverij georganiseerd. ‘Ze konden genieten van de lekkere hapjes en hebben kennis gemaakt met de jongeren en de Pits’, aldus Clemens. De belangstelling was zeer groot. Zo’n 80 mensen kwamen proeven. De reacties waren zeer positief en er werden veel ervaringen tussen jong en oud gedeeld!

Meer over de Pits

Dit nieuwsbericht delen: