23 november 2017

Door René Meuwissen, vicevoorzitter Jeugdzorg Nederland

‘Deze week werd op het IDFA de documentaire ALICIA vertoond. Op 22 november was deze indrukwekkende documentaire op televisie. ALICIA gaat over een meisje dat al sinds haar geboorte onder voogdij van Jeugdbescherming Brabant staat. Ze heeft sinds haar vijfde in diverse behandelgroepen gewoond. Als de documentaire begint, is zij negen en is er, hoewel er heel hard gezocht wordt, nog steeds geen fijn pleeggezin voor haar gevonden. De documentaire laat zien wat het doet met een jong meisje als het geen zicht heeft op een warme en veilige plek om voor langere tijd te wonen. We zien de impact van het gebrek aan perspectief en dat geeft een machteloos gevoel…’

Lees verder op de website van Jeugdzorg Nederland.

Dit nieuwsbericht delen: