14 september 2017

Het tekort aan pleegzinnen loopt verder op. In de regio Amsterdam wachten te veel kinderen te lang op een thuis. Momenteel staan er in deze regio meer dan 100 kinderen op de wachtlijst. Het tekort aan pleegouders loopt op door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen. Zo zoeken we vaker pleegouders voor kinderen van vluchtelingen die door een trauma (tijdelijk) niet voor hun kinderen kunnen zorgen en neemt de druk op pleegzorg ook toe door meer vechtscheidingen.  Pleegouders zijn harder nodig dan ooit.

De teller moet naar 0!

Daarom is Spirit Pleegzorg een nieuwe wervingscampagne gestart: ‘De teller moet naar 0! 100 kinderen wachten op een thuis’ . Doel van deze campagne is nieuwe pleegouders te werven. Door een realistisch beeld te geven van wat het pleegouderschap inhoudt – de mooie kanten van het pleegouderschap en ook de soms lastige momenten. Daarvoor zijn er portretten gemaakt van pleegouders met verschillende gezinssamenstellingen en leeftijden: iedereen kan immers pleegouder worden. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je minimaal 21 jaar bent en een pleegkind een stabiele en veilige leefsituatie kan bieden.

Veelgestelde vragen over pleegzorg

Veel mensen die het pleegouderschap overwegen hebben vragen. Deze veelgestelde vragen beantwoorden de pleegouders zelf op de campagnesite. Niet op alle vragen is een eenduidig antwoord te geven en de meningen kunnen verschillen. Zo is er ook ruimte voor de soms lastige kanten van pleegzorg: ’Wat is er niet leuk aan pleegouderschap?’

Meer weten? Ga naar spirit.nl/pleegouders. Op deze site staat onder andere het campagnespotje ‘De teller moet naar 0’. Met dit indringende filmpje brengen we de noodzaak voor meer pleegouders in beeld. Zangeres Anouk stelde geheel belangeloos een nummer ter beschikking.

Bekijk het campagnefilmpje:

 

Dit nieuwsbericht delen: