15 september 2017

Een jongere een dag als schaduwdirecteur bij Spirit? Melvin heeft dit ervaren! Hij heeft een dag meegelopen met Edwin Levels, directeur Marktontwikkeling bij Spirit. Melvin is 24 jaar en een rasechte Amsterdammer. Hij kent Spirit van de andere kant: hij verbleef een tijdje in de Koppeling. Door mee te lopen met Edwin kan hij Spirit eens vanuit een ander perspectief bekijken, en vooral veel leren.

Het valt Melvin op dat een directeur heel veel te doen heeft. Dat realiseert hij zich nu pas: ‘Vroeger dacht ik dat een directeur jongeren achter gesloten deuren plaatste en bij zichzelf dacht: ze zoeken het maar uit. Nu ik ouder ben, zie ik het al anders. Maar ik heb vandaag ook gezien wat voor persoon Edwin is en dat hij echt z’n best doet om er meer te zijn voor jongeren. Er wordt nu bijvoorbeeld ook gekeken hoe je na je achttiende ook nog hulp kunt krijgen bij het volwassen worden. Dat vind ik best wel goed. Ik heb ook gezien dat het vermoeiend is voor een directeur om voor Spirit te werken. Je moet veel praten en luisteren naar mensen.’

Melvin wil andere jongeren graag meegeven dat de medewerkers van Spirit ze willen helpen, maar ze moeten er zelf voor open staan. Ook wil hij medewerkers van Spirit iets meegeven: ‘Jullie moeten vaker met jongeren praten. Met jongeren die er nu zitten, maar ook met jongeren die een paar jaar geleden bij Spirit hebben gezeten. Ook zou het goed zijn als oud-Koppeling-jongeren met de jongeren die nu in de Koppeling zitten, komen praten. Dat ze kunnen leren om zichzelf te uiten op een betere manier dan door agressie.’

Ervaringsdeskundige jongeren

Melvin heeft deze dag als schaduwdirecteur meegelopen via het project- en communicatiebureau 125Procent. Daarnaast werkt Spirit samen met ExpEx om jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp in te zetten als maatje van jongeren of adviseur van instellingen en overheden (www.expex.nl).

 Edwin Levels, directeur Marktontwikkeling en Melvin
Melvin heeft deze dag als schaduwdirecteur meegelopen via het project- en communicatiebureau 125Procent. Daarnaast werkt Spirit samen met ExpEx om jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp in te zetten als maatje van jongeren of adviseur van instellingen en overheden.

 

Dit nieuwsbericht delen: