15 september 2017

Jongens die preventief gehecht zijn en in de Kleinschalige Voorziening verblijven, hebben deze zomer creatieve workshops gevolgd.  Theater maken bijvoorbeeld, en als echte kunstenaars maakten ze zelf graffiti-pieces. Ook gingen ze los met brass-drummen. De workshops werden aangeboden door Young in Prison.

De jongens hebben hun pieces met trots gepresenteerd. Een aantal graffiti-pieces verfraaien nu de muren van de huiskamer. Ook de sportruimte kreeg een kleurrijke muurschildering voorzien van eigen ‘tags’. De jongens namen de workshops serieus, ook al was het vaak nieuw voor ze.

Jongen uit Kleinschalige Voorziening maakt graffiti
Jongen die preventief gehecht is en in de Kleinschalige Voorziening verblijft, volgde een creatieve workshop.

Kleinschalige Voorziening

De Kleinschalige Voorzienig is voor Amsterdamse jongens. Zij kunnen na hun eerste of tweede delict preventief in hechtenis worden genomen in deze experimentele jeugddetentie in Nieuw-West. Belijk het filmpje of lees meer over de Kleinschalige Voorziening in het artikel ‘Een gevangenis zonder tralies’ in het NRC Handelsblad.

Dit nieuwsbericht delen: