22 september 2017

Opvoedproblematiek hangt vaak samen met problemen in andere leefdomeinen. Regelmatig lukt opvoeden niet doordat er sprake is van een krappe woonsituatie of forse stress vanwege financiële problemen. Deze zaken worden soms over het hoofd gezien of het tijdig oplossen wordt bemoeilijkt door procedures en regelgeving. Maar juist door op een integrale manier te kijken naar opvoedproblemen kunnen verborgen oplossingen ontdekt en ingezet worden. Welke van deze verborgen oplossingen zijn er bij de jeugdhulp en hoe kunnen deze worden geïmplementeerd?

In Pakhuis de Zwijger is er op 9 oktober om 20:00 een inspirerende avond georganiseerd voor mensen uit de woningbouw, stedenbouwkunde, ontwikkeling vastgoed en financiën. Er zal in groepen worden gebrainstormd over de juiste oplossing, aan de hand van een drietal casussen, vanuit het perspectief: doen wat nodig is, waar dat nodig is. Hoe kan jij vanuit jouw kennis en ervaringen een nieuw licht schijnen op de problematiek en bijdragen aan een (innovatieve) oplossing?

Lees meer over het evenement en meld je aan

Kartonnen doos waaruit een arm komt met brandende gloeilamp
Soms ligt de oplossing van een probleem in een heel ander domein dan verwacht.
Dit nieuwsbericht delen: