21 juli 2017

Een jongen van 16 jaar woonde al enkele jaren niet meer thuis. Maar de laatste tijd gaat het veel beter met hem én is het thuis rustiger. Hij en zijn ouders willen dolgraag weer bij elkaar wonen. Zo geregeld, denk je dan. Aandachtspunt is alleen dat zijn school in een ander dorp ligt en de reiskosten al snel hoog oplopen. Hij wil graag op deze school zijn diploma behalen, ook al is de afstand van huis tot school 40 kilometer en duurt een enkele reis een uur. Zijn ouders kunnen de kosten hiervoor onmogelijk betalen. Dit blijkt het grootste struikelblok om de plaatsing thuis te laten slagen.

Rotary, Nationaal Fonds Kinderhulp, Steunfonds Jeugdzorg

Om dit op te lossen heeft zijn hulpverlener samen met fondsenwervers bij Spirit een aanvraag ingediend bij de Rotary Wieringerland, het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Steunfonds Jeugdzorg. Het bedrag is namelijk te hoog voor één fonds. Zij wilden graag helpen! Door hun bijdrage kon de jongen een OV-abonnement aanschaffen en nog belangrijker: hij kan weer thuis wonen!

Alle betrokkenen zijn enorm blij met de bijdrage van de fondsen en van Rotary Wieringerland!

Dit nieuwsbericht delen: