28 juni 2017

Graag nodigen we ouders en jeugdigen in Amsterdam uit om op donderdagavond 13 juli 2017 met ons te praten over de veranderingen in de jeugdhulp in Amsterdam vanaf 2018.

Waar en wanneer?
De bijeenkomst is
• op 13 juli 2017 van 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
• in de Burcht, Henri Polaklaan 9 in Amsterdam

Voor wie?
Jeugdigen en ouders in Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden kan vóór 11 juli een email te sturen naar secretariaatjeugd@amsterdam.nl

Toelichting
Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor alle voorzieningen rond opvoeden en opgroeien en psychische problemen bij jeugdigen in de stad. Na twee jaar kiest de gemeente ervoor om de specialistische jeugdhulp vanaf 2018 anders te organiseren. Jeugdigen en ouders krijgen een centrale rol in het formuleren van de te behalen resultaten van de hulp. Jeugdhulpaanbieders zetten daarvoor in wat nodig is, voor een aanvaardbaar tarief. De gemeente spreekt jeugdhulpaanbieders vervolgens aan op de resultaten.

Al dit soort zaken staan beschreven in de nieuwe Verordening op de Zorg voor de jeugd Amsterdam 2018. In november 2017 wordt deze verordening voorgelegd aan de gemeenteraad, die er een besluit over neemt. Maar voor die tijd willen we de plannen ook met jeugdigen en ouders bespreken.
Op 13 juli informeren we u over de plannen en horen we graag uw mening. Ook wijzen we u op de mogelijkheid van inspraak.

Graag tot ziens op 13 juli.

Met vriendelijke groet,

Christine Pollmann
Hoofd afdeling jeugd
Gemeente Amsterdam

Dit nieuwsbericht delen: