14 juni 2017
‘De buddy en de jongere ondernemen gezamenlijk activiteiten om de jongere zelfstandiger en zelfredzamer te maken.’

In samenwerking met het Rode kruis en Nidos is op 17 mei de kick-off van het Buddy tot Buddy gestart in het Indoor Soccer Academy Cluppi in Amsterdam West. Op een informele wijze en een sportieve manier hebben jonge alleenstaande vluchtelingen kennis gemaakt met hun buddy’s.

Patricia van der Ploeg, woonbegeleider bij Spirit: ‘Deze kick-off is bedoeld als startmoment voor ons Buddy to Buddy-project. De buddy en de jongere ondernemen gezamenlijk activiteiten om de jongere zelfstandiger en zelfredzamer te maken. Door deze ontspannen ontmoetingen ontstaat een maatjesgevoel, is er uitwisseling van cultuur en taal en wordt integratie bevorderd.

De pilot duurt een jaar en is gestart met 20 jongeren dat hopelijk nog zal uitbreiden. Er werd een flinke pot voetbal tegen elkaar gespeeld en zowel de jongens als de meiden waren enorm fanatiek. Naderhand stonden de hapjes en koude drankjes klaar wat weer uitstekend was verzorgd door de Pits. Op een positief vervolg!

Dit nieuwsbericht delen: