11 mei 2017

Qpido heeft samen met Jeugdbescherming Akademie de training ‘de bril op’ ontwikkeld. Deze training gaat over de signalering van loverboyproblematiek en hoe je dit na een signalering bespreekbaar maakt. De training is bedoeld voor alle professionals die vanuit hun werk bij pubers betrokken zijn.

Deelnemers aan de training Loverboy Problematiek ‘de bril op’ leren te signaleren (o.a. aan de hand van het Vlaggensysteem) én handelen bij loverboy problematiek. Ook worden de uitgangspunten van de commissie Azough op interactieve wijze besproken.

De training bestaat uit oefeningen, rollenspellen en er worden video’s getoond. Eigen casuïstiek kan worden ingebracht. Deelnemers die de training gevolgd hebben:
• hebben een beeld van de huidige loverboyproblematiek.
• weten hoe zij moeten handelen bij loverboyproblematiek.
• kunnen signalen herkennen.
• kunnen in gesprek over seksualiteit.
• kennen het stappenplan van Azough.
• kennen de sociale kaart.

Meer informatie en aanmelden.

Dit nieuwsbericht delen: