29 maart 2017

Meer regie bij gezinnen en minder hoge kosten voor de jeugdhulp. Dat is wat veertien gemeenten in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland willen bereiken met de Inkoopstrategie 2018. Niet alleen veertien gemeenten, maar ook 145 jeugdzorgorganisaties hebben getekend voor de vernieuwing. ‘Wat me erg goed lijkt aan de nieuwe manier van werken is dat er een hoofdaannemer is die kan beoordelen wat het beste traject is voor een bepaald gezin. Nu komt bij ons bijvoorbeeld de vraag binnen: dit gezin heeft pleegzorg nodig, kunnen jullie dat leveren? Terwijl de jongere ook nog zorg ontvangt uit een ander domein’, zegt Mariënne Verhoef, bestuurder bij Spirit in Amsterdam. ‘In de nieuwe situatie krijgen wij een gezin dat hulp nodig heeft en mogen we zelf zoeken wat de beste oplossing is. We worden niet meer afgerekend op een bepaalde behandeling, maar op het resultaat. Dat vind ik een goede manier van werken.’

Op de website van Zorgvisie kun je het hele artikel ‘Regio Amsterdam koopt jeugdhulp integraal in’ lezen.

Benieuwd naar wat de transformatie voor Spirit behelst? Lees het artikel ‘Spirit op stoom naar 2018’.

Dit nieuwsbericht delen: