27 maart 2017

‘Het belangrijkste wat je voor je kind kan doen is van je partner houden.’ (Steven Covey)

Ouders zijn vaak ontzettend druk. De verzorging en opvoeding van de kinderen, een drukke baan, sociaal leven, sport en volle agenda’s maken soms dat je als partners weinig tijd voor elkaar overhoudt. Overbelast ouderschap kan leiden tot relatiespanning. Voor ouders die willen ontdekken hoe hun relatie nog sterker kan worden of ouders die elkaar wat zijn kwijtgeraakt en weer opnieuw in elkaar willen investeren, heeft Spirit een nieuwe serie gratis workshops ontwikkeld: APK voor je relatie. Renate Zom, accounthouder bij Spirit, vertelt er meer over.

Versterken van de relatie
Renate: ‘Tijdens de vier workshops ontdekken partners hoe hun relatie nog sterker kan worden. De vijf talen van de liefde worden verkend en we gaan in op het thema veilige emotionele verbondenheid. Daarnaast komen communicatiepatronen, conflicten oplossen, de impact van familieleden en intimiteit aan bod. We laten ouders kennismaken met een breed scala aan invalshoeken om de relatie te versterken, zodat zij zelf eventueel als vervolg zich in een bepaalde richting verder kunnen verdiepen.’

Middel of zware relatiecrisis
Er komt veel op ouders af bij de komst van kinderen en het vormen van een gezin. ‘Ruim 80% van de ouders komt in een middel of zware relatiecrisis terecht na het krijgen van hun eerste of tweede kind’, zegt Renate. Onderzoek toont aan dat veel partners minder gelukkig worden na de komst van de eerste baby en het voor veel ouders zoeken is naar een nieuwe balans.

Ondertussen verwacht men dat in een goede relatie alles vanzelf wel weer op zijn pootjes terecht komt. Renate: ‘Terwijl we voor ons werk evaluatiegesprekken voeren, we zuinig zijn op onze bezittingen, we een jaarlijkse voorjaarsschoonmaak houden en onze auto’s voor onderhoud naar de garage gaan om gebreken te voorkomen. Het is de hoogste tijd om je relatie ook serieus te nemen en je relatie een APK onderhoudsbeurt te geven tijdens de workshops.’

Tijdens de workshops kijken deelnemers leuke en interessante filmpjes. Persoonlijke bevindingen worden niet zozeer in de groep gedeeld. Je gaat met je partner dieper in gesprek en voert opdrachten uit om meer inzicht te krijgen in je relatie.

Meer hulp op gebied van relaties en gezin
Zoek je meer hulp rondom relatie en gezin? Spirit doet meer:

  • Trainingen (KIES, YES) voor kinderen (8-12) en jongeren (12-18) die te maken hebben met de scheiding van hun ouders, individueel en in een groep.
  • Familiebemiddeling
  • Begeleide omgang
  • Trainingen aan professionals, preventieve ondersteuning bij echtscheidingen
  • Family Transitions, training voor gescheiden ouders van Triple P Positief Opvoeden
  • Coaching van nieuw samengestelde gezinnen

Meer informatie en inschrijven

De volgende workshopserie ‘APK voor je relatie’ is op: 8 mei, 15 mei, 29 mei en 13 juni. Locatie: de Oude Veiling te Aalsmeer. Ouders kunnen zich voor de workshops inschrijven via Vanessa van Dam: v.van.dam@spirit.nl, 06 – 54 29 04 77 en Renate Zom: r.zom@spirit.nl, 06 – 55 32 48 55. Ook voor meer informatie over de andere hulpvormen rondom relatie en gezin kun je contact met hen opnemen.

Dit nieuwsbericht delen: