23 maart 2017

Zelfredzaamheid. Eigen kracht. Iemand in zijn kracht zetten. Op je handen zitten. Deze begrippen zijn in de aanloop naar en sinds de transitie van de jeugdhulp gemeengoed geworden. Met het position paper ‘Veerkrachtig opgroeien’ nemen we het initiatief tot nieuwe taal die helpt bij het zetten van de volgende stap in de transformatie van de jeugdhulp. Dit is wat ons betreft de start van een bredere discussie over transformatie van de jeugdhulp en een gezamenlijke zoektocht naar (nieuwe) taal die daartoe ondersteunt.

Op 6 april lanceren we in Utrecht een animatiefilm ter ondersteuning van deze vervolgstap door de combinatie van taal & beeld. Tijdens deze middag praten we met elkaar door over de inhoud van het position paper en presenteren collega’s hoe zij hier een volgende stap in zetten.

Het programma:

  • 14:30-15:00 inloop
  • 15:00-15:15 plenaire opening door Jose Manshanden (gemeente Utrecht en ambassadeur zorglandschap jeugd)
  • 15:15-16:00 tafeldiscussie met de zaal en met Marienne Verhoef (bestuurder Spirit), Marenne van Kempen (bestuurder Lokalis), Gerzon (ervaringsdeskundige) & Bram Orobio de Castro (hoogleraar ontwikkelingspsychologie)
  • 16:00-16:15 introductie en lancering animatiefilm
  • 16:15-17:00 twee pitches van mensen die nieuwe taal jeugdhulp verder willen brengen
  • 17:00-18:00 borrel

Meld je aan!

Dit nieuwsbericht delen: